fredag den 16. januar 2015

Et hurtigt indlæg

Det er længe siden jeg sidst har oprettet et indlæg, men I må endelig ikke tro, at jeg har glemt bloggen.

Grunden er, at jeg simpelthen ikke har ret meget at skrive om i øjeblikket.. det lyder nok underligt og kedeligt, men faktisk er det sådan, at der ikke nogle bestemte tanker der plager mig, og jeg går ikke med et eller andet spørgsmål, så det bliver ret hurtigt idag.

Jeg vil skrive om noget, jeg endelig er blevet afklaret med. Jeg snakkede nemlig idag med min UU-vejleder, fordi jeg længe har været tvivl om hvorvidt jeg var uddannelsesparat eller ej. Tanken om ikke at blive uddannelsesparat er et mareridt for mig - bogstaveligt talt, et par nætter har jeg slet ikke kunnet sove! Jeg blev dog lettet, da min vejleder sagde, at jeg var uddannelsesparat! Den bedste nyhed i lang tid. Jeg blev dog anbefalet at vælge en specialklasse for andre unge med autisme, men da det også er en mulighed på det gymnasium jeg vil på, ser jeg det ikke som en forhindring - tværtimod. 

Jeg har før været skeptisk og bange for, om jeg skulle blive ensom i sådan en klasse, da der jo er mange, der ligesom mig selv ikke er ret sociale, og derfor nok har svært ved at snakke med hinanden. Min vejleder fortalte mig, at det var tilfældet for nogen, men helt ærlig, så er det jo bare selv at gøre noget ved det! Man skal selv gøre noget aktivt for ikke at blive ensom, det er svært, det giver nedture, men det giver altså også opture. Jeg har helt klart tænkt mig at tage dette råd seriøst .. og min far har gået og sagt det til mig i flere år, men først nu kan jeg egentlig fatte, hvad der blev ment. Ja, det lyder underligt. Jeg kan jo ikke blive vildt social fra starten af, men jeg kan da gøre den indsats jeg nu kan.

Det er simpelthen ikke fair at der ikke er flere gymnasiale uddannelser for unge med autisme. Jeg kender kun 3, dvs. i Paderup, et eller andet sted på Sjælland og så er der også noget på Fyn, tror jeg nok det var. Selvfølgelig er der jo 1 i hvert af de "store steder", hvor der bor mange mennesker, altså Jylland, Sjælland og Fyn, men hvad nu hvis man f.eks. bor i Esbjerg? eller i Aalborg? så skal man voldsomt langt for at få sin ungdomsuddannelse. Og der er altså mange autister der har ambitioner ligesom almindelige mennesker. Nå, men nok om det. Det blev ikke så spændende idag, men jeg skriver selvfølgelig tilbage når jeg har noget mere.


3 kommentarer:

 1. Det er et rigtig fint indlæg Cille

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det betyder meget :D

   Slet
  2. Bliver bedre og bedre. Du er supergod.
   Kh. Farfar.

   Slet